Mikrodalga: Mikrodalga fırını (MD), yiyeceği ısıtmak için mikrodalgaları, yani radyo dalgalarını kullanan bir fırın çeşididir.
Tarihi: Mikrodalgalarla pişirme fikri ilk kez Percy Spencer tarafından, radar olarak kullanılması planlanan "magnetron"un keşfedilmesiyle 1945'li yıllarda başlamıştır.
Makinenin güç ünitelerinden birisi olan “magnetron”un yanında durduğunda cebindeki çikolatanın eridiğini gördüğünde çok şaşırdı.Meraklanan Spencer, diğer nesneleri de magnetronun yanına koyarak onların magnetrona nasıl tepki verdiklerini inceledi. Henüz patlamamış durumda olan mısırlar bile patlıyordu. Spencer, kendisinin de diğer objeler gibi etkilenmemesi için magnetrondan uzakta duruyordu. Bir sonraki gün bir yumurtayı pişirerek, kabukları kırılmamış bir yumurtanın mikrodalga fırına konulduğunda patladığına şahit oldu.
Mikrodalganın Zararları:
Mikro dalga fırınlara koyarak ısıttığımız, bazen de çözelttiğimiz bu yiyeceklerin vücudumuza zararları ise; öncelikle yiyeceklerin monüküler yapılarının bozulması sindirim sistemimizi olumsuz yönde etkiler. Hatta çok uzun yıllar mikro dalgaya maruz kalan yiyeceklerle beslenen insanların üzerinde yapılan araştırmalar sonucunda, bu kişilerin büyük çoğunluğunun mide ve bağırsak kanserine yakalandığı tespit edilmiştir. Aynı zamanda sinir sistemini, beyin fonksiyonlarının çalışmasını, lenf sistemlerinin düzenli yapısını, kadın ve erkeklerde hormonların çalışmasını tamamıyla olumsuz yönde etkileyerek zamanla fizyolojik dengenin bozulmasına neden olmaktadır. Ve zincirleme olarak tüm bu rahatsızlıklara bağlı olarak psikolojik bozukluklarında ortaya çıkması muhtemel olmaktadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder