Pazarda, süpermarkette, manavda alışveriş yaparken en önemli
şeylerin başında sebze ve meyvelerin en tazesini, en kalitelisini, en
lezzetlisini seçmek geliyor. Çünkü ne kadar doğru seçim yaparsak yemeklerimiz o
kadar leziz ve keyifli oluyor, hem de para verip aldığımız bu sebze ve meyveler
çürük, bozuk, işe yaramaz çıktığında doğrudan çöpe gitmesini engelliyor. Peki
meyve ve sebzelerin en iyisi, en kalitelisi nasıl seçilir? Nelere dikkat etmek
gerekir? Meyve ve sebze seçmenin püf noktaları nedir? Yemek.com, meyve ve
sebzelerin en iyilerini seçebilmek İçin bilmeniz gereken 13 mühim şey başlığı
altında mutfak alışverişinin püf noktalarını derlediMeyve ve sebzelerin
küçüklerini tercih etmek her zaman daha iyi, çünkü devasa olanlara göre daha
tatlı ve lezzetli çıkmaları olası.
Meyve ve sebzelerin küçüklerini tercih etmek her zaman daha
iyi, çünkü devasa olanlara göre daha tatlı ve lezzetli Hormonlu yiyeceklerin
hayatımıza girmesiyle her yerde devasa meyveler ve sebzeler görmeye başladık.
Hormonlu besinlerden sakınmak istiyorsanız büyük olanları değil, daha küçükleri
tercih etmenizde fayda var. Örneğin daha küçük patlıcanların tadı daha az
acımtırak olmaya yatkındır, ayrıca daha ince bir kabuğa ve daha az çekirdeğe
sahiptir.Patlıcan demişken patlıcanların rengi simsiyah olmalı ve tutulduğunda
ele renk vermemeli. Şayet veriyorsa ilaçlanmıştır.
Meyve seçiminde ne kadar kusursuz gözüktüğüne değil
ağırlığına dikkat etmek lazım: Daha ağır meyveler daha sulu olurKabuğunun
çatlaklarla dolu olması da kötüye işaret değil. Nitekim bu meyvenin kabuğu
çatlatacak kadar su topladığını, yani fazla sulu olduğunu gösteriyor.Örneğin
nar seçerken hem ağır olmasına hem de renginin parlaklığına dikkat etmeniz
gerekiyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder