24 Mayıs 2016 Salı

En Lezzetli Meyve Sebzeyi Seçmenin Sırları


Pazarda, süpermarkette, manavda alışveriş yaparken en önemli şeylerin başında sebze ve meyvelerin en tazesini, en kalitelisini, en lezzetlisini seçmek geliyor. Çünkü ne kadar doğru seçim yaparsak yemeklerimiz o kadar leziz ve keyifli oluyor, hem de para verip aldığımız bu sebze ve meyveler çürük, bozuk, işe yaramaz çıktığında doğrudan çöpe gitmesini engelliyor. Peki meyve ve sebzelerin en iyisi, en kalitelisi nasıl seçilir? Nelere dikkat etmek gerekir? Meyve ve sebze seçmenin püf noktaları nedir? Yemek.com, meyve ve sebzelerin en iyilerini seçebilmek İçin bilmeniz gereken 13 mühim şey başlığı altında mutfak alışverişinin püf noktalarını derlediMeyve ve sebzelerin küçüklerini tercih etmek her zaman daha iyi, çünkü devasa olanlara göre daha tatlı ve lezzetli çıkmaları olası.

Meyve ve sebzelerin küçüklerini tercih etmek her zaman daha iyi, çünkü devasa olanlara göre daha tatlı ve lezzetli Hormonlu yiyeceklerin hayatımıza girmesiyle her yerde devasa meyveler ve sebzeler görmeye başladık. Hormonlu besinlerden sakınmak istiyorsanız büyük olanları değil, daha küçükleri tercih etmenizde fayda var. Örneğin daha küçük patlıcanların tadı daha az acımtırak olmaya yatkındır, ayrıca daha ince bir kabuğa ve daha az çekirdeğe sahiptir.Patlıcan demişken patlıcanların rengi simsiyah olmalı ve tutulduğunda ele renk vermemeli. Şayet veriyorsa ilaçlanmıştır.

Meyve seçiminde ne kadar kusursuz gözüktüğüne değil ağırlığına dikkat etmek lazım: Daha ağır meyveler daha sulu olurKabuğunun çatlaklarla dolu olması da kötüye işaret değil. Nitekim bu meyvenin kabuğu çatlatacak kadar su topladığını, yani fazla sulu olduğunu gösteriyor.Örneğin nar seçerken hem ağır olmasına hem de renginin parlaklığına dikkat etmeniz gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder